dsc_0029.jpg

Affiche_happyend_NZTTitel: Happy End 
Datum voorstelling: 1/2/7/8/ December 2001
Regie:
Eddy Hoste m.m.v. Marijke Vermeulen en Jenny Vandekerckhove
Acteurs:

Mieke Baudelet, Kathy Bauters, Ann De Clercq, Achiel De Coninck, 
Lucien De Smeyter, Broes Naeye en Chris Vanderbauwhede

 
Drie eenakters gedistilleerd tot een cocktail van gewaagd theater.

Cel voor gekken (1983)

  • Auteur: Staf Knop
  • Acteurs: Kristof Meerschaut, Paul Nachtergaele, Serge Ronsse, Dorine Van RenterghemTom Vandecauter en Corry Vermassen.
  • Korte inhoud:
Georges en Piet nemen ons mee naar hun cel. Georges, een zestiger, kreeg levenslang voor moord. Piet, een jonge twintiger, kreeg 15 jaar voor het overvallen van een geldkoerier. Piet probeert zich een leven voor te stellen als hij de cel verlaat. Zal hij nog een meisje vinden? Zal hij nog werk vinden? Zal hij ooit nog gelukkig worden? Of zullen anderen hem zijn geluk in de weg staan?

In dit stuk van Staf Knop bevinden we ons tussen realiteit en fictie en verplaatsen we ons van de kille eenzaamheid van het gevangenisleven naar het warme droombeeld van hoe het er na hun straftijd zal uitzien.

Een stuk om even stil van te worden…


Muiterij der marionetten (1986)

  • Auteur: Juul Lambrechts
  • Acteurs: Mieke Baudelet, Achiel De Coninck, Eline De Coninck en Luc Gheysen.
  • Korte inhoud:
Is dit “ A brave new  world”?

Hoe zou het zijn als etalagepoppen het menselijk leven uit hun omgeving in veredelde vorm overnemen? Komt daar nog eens bij dat zij bewegen,intelligent communiceren en zich uitermate sensueel gaan gedragen. Slagen zij erin zich een weg te banen doorheen de menselijke wereld? Of kunnen zij die naar hun hand zetten? Pas op! Want voor u het weet hebben Poupée en Jim ook jou “geimpoziteerd” of was het gehypnotizeerd?

Een pittig stukje toneel dat opvalt door zijn taalgebruik dat op zijn minst pikant genoemd kan worden. Een stuk dat de menselijke hypocrisie probeert te veroordelen.


Happy End (2001)

  • Auteur: Nina Van Haute
  • Acteurs: Ann De Clercq, Lucien De Smeyter, Chris Vanderbauwhede en Katrien Vanderbauwhede
  • Korte inhoud:
André, die getrouwd is met de 10 jaar jongere Trees, had gehoopt om rustig van zijn pensioen te genieten en zo regelmatig eens te gaan snookeren met zijn vrienden.Maar daar moet Trees niet van weten en dus laat ze haar brave echtgenoot maar opdraaien voor het huishouden en de dieren, terwijl zij eropuit trekt met haar vriendin Josiane.

Gelukkig is er nog Fons die André uit de greep van zijn vrouw wil redden en ervoor zorgt dat de rollen eens omgedraaid worden.

Een vlot en luchtig stukje toneel dat voor een vrolijk einde moet zorgen.

Bekijk hier enkele foto's van de voorstelling.